انواع قفل ها

قفل ها از گذشته های دور تاکنون برای بسته نگهداشتن و امنیت درها، قفسه ها، گنجه ها، کمد و … کاربرد داشته اند. امروزه قفل های مختلف و متعددی وجود دارد که هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند. قفل ها ازنظر ساختمان، نوع کلی، اندازه، محل نصب و … با هم متفاوتند.

انواع قفل ها

انواع قفل ها

قفل مغزی با کلید ساده

 اندازه های مختلفی از این نوع قفل در بازار موجود است که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. قفل مغزی با کلید ساده در قسمت داخلی قید جلویی جاسازی می شوند.

قفل مغزی با کلید سوئیچی که این نوع قفل ها به گونه ای جاسازی می شوند که لبه آنها با قسمت رویی کار هم رو می شود. قفل مغزی شاخ دار که اغلب با کلیدهای معمولی یا سوئیچی باز می شوند. این قفل ها برای درهای کشویی و درهای کرکره ای نصب می شود. قفل مغزی شاخ دار یک زبانه ی چنگکی و میله ای ثابت برای هدایت زبانه دارند.

قفل مغزی دستگیره دار و بدون دستگیره

اغلب با کلیدهای ساده یا سوئیچی باز و بسته می شوند. قفل مغزی دستگیره دار در بخش داخلی بائوی در جاسازی می شود. درباره قفل هاي بدون دستگيره، این قفل ها برای بخش های کم تردد ساختمان مانند درهای انبار، پشت بام و…نصب می شوند. این قفل تنها به صورت یک طرفه باز و بسته شده و زبانه کوچک ندارد. قفل مغزی بدون دستگیره زبانه دارای شب بند بوده که به صورت ساده یا میله استوانه ای است.

قفل مغزی بدون کلید

این قفل ها برای بخش هایی مانند کلاس های درس، اتاق کودک و … که قفل کردن آنها ضرورت ندارد، نصب می شوند. قفل مغزی بدون کلید فاقد زبانه شب بند بوده و تنها به وسیله دستگیره و از دو طرف باز و بسته می شود.

قفل مغزی مخصوص در حمام و توالت

این قفل در قسمت داخلی کلید نمی خورد و به جای آن دستگیره ای کلید مانند دارند. این درها را نمی توان از بیرون قفل کرد و قسمت بیرونی قفل فقط زبانه کوچک دارد.

قفل مغزی الکترونیکی

این قفل های مغزی مانند اغلب قفل ها یک زبانه ی شبندی و یک زبانه ی کوچک دارند. بخش سیلندر و کلید این قفلها دارای مدار الکترونیکی است و همین ویژگی مهمترین تفاوت این قفلها با دیگر قفل های مغزی است.

قفل مغزی کامپیوتری

این قفل ها در واقع همان قفل های کارتی هستند که بیشتر برای ساختمان های شلوغ و پر رفت و آمد مانند هتل ها و مهمانسراها کاربرد دارند. این قفل های با کارت کامپیوتری باز می شوند که مشخصات صاحب اتاق روی آن ها ثبت شده است. برای باز کردن قفل، کارت مربوطه را در شکاف مخصوص روی قفل وارد کرده و پس از تایید، دستگیره مربوط به زبانه شب بند را چرخانده و در باز می شود. این کارت ها برای هر مسافر به صورت اختصاصی ارائه می شد و پس از تحویل اتاق و ترک هتل فاقد اعتبار می گردد.

قفل برقی مگنت کوچک

قفل مگنت یا قفل آهنربایی یکی از کاربردی ترین انواع قفل ها است. قفل مگنت وزنی در حدود ۱ کیلوگرم دارد و قدرت تحمل آن ۱۵۰ کیوگرم است و به دلیل دارا بودن این ویژگی برای نصب بر روی انواع درها، در کمد و برای انواع صندوق ها مناسب است.

قفل های کارتی هوشمند

 دارای سه قسمت مهم نرم افزار، دستگاه کارتخوان و قفل کارتی هوشمند است. این قفل ها بسیار کارآمد و ایمن بوده و قابلیت های بسیار جذابی در اختیار مشتری قرار می دهند. قفل های کارتی قابل برنامه ریزی بوده و برای تامین امنیت و کنتل محیط کار بسیار مناسبند. این قفل ها برای اماکن عمومی مثل هتل ها، بانک ها، مراکز اداری و تجاری، واحد های ساختمانی و … مناسبند.

قفل دکمه ای

یکی دیگر از کاربردی ترین انواع قفل، قفل های دکمه ای هوشمند است.  این قفل ها برای انواع ساختمان ها اعم از خانه های مسکونی، آپارتمان ها، مراکز اداری و دفاتر کار مناسب می باشند. قفل های دکمه ای از دو بخش مکانیکی و الکترونیکی ساخته شده اند. بخش الکترونیکی این قفل ها مجهز به دکمه هوشمند است که برای باز کردن در به کار می رود و بخش مکانیکی این قفل ها که با کلیدهای کامپیوتری باز می شود. بخش مکانیکی قفل تنها برای مواقع اضطراری مثل نقص فنی برد الکترونیکی ساخته شده است.